maanantai 30. huhtikuuta 2012

Täydellisyyttä!

~5v (c) Jutta



Aijai minäpä olen hurjaksi bloggaajaksi ruvennut, mutta kun nyt oli niin hieno asia että täytyy kirjata muistiin!

Tänään lähdin Jaron kanssa iltapäivällä lenkille ja turvotin sille palkaksi kuivamuonaa nakinkeittovedessä. Ajatuksena oli että jospa me vähän tokoa väännettäisi matkalla metsässä. No nälkäinen ja äärimmäisen terävä Jaro oli ihan hyperaktiivinen koko lenkin ajan. Ja Ihan oikeasti olin melkein tippa linssissä kun tajusin miten paljon me ollaan edistytty vaikka olen muutaman kuukauden ajan juputtanut itsekseni sitä että ei tästä edetä... 

Polulle kaatuneiden puunrunkojen ja metsässä olevien rankojen yli treenattiin hyppyä. Tässä tein kuitenkin virheen siinä mielessä että innostuin onnistuneista suorituksista sen verran, että tein turhan monta toistoa ja Jarolta alkoi lopussa lipsua keskittyminen ja se lähti vasta muutaman käskyn ja käsimerkin jälkeen. Mutta ensi kerralla taas ollaan viisaampia.
Ensimmäiset toistot oli ihan huippuluokkaa. Maasto oli epätasaista joten vähän olisi ollut asennoissa parantamisen varaa, mutta pääasia on että koira irtosi hypylle ensimmäisellä käskyllä ja muutaman kerran jo ilman vartaloapua.

Luoksetuloa ollaan tänä keväänä treenattu eteentulon kautta. Itse eteentulo ei ole ongelma, ainoastaan se että koiraan saa riittävästi vauhtia. No tällä kertaa vauhtia ei puuttunut. Ylämäessäkin se tuli kuin ammuttuna, laukalla koko matkan! Ihan älyttömän hienosti ja erittäin tiivis eteentulo ja siitä näppärästi sivulle. Perusasennon treenaus on ollut viime aikoina aika hakusessa, Jaro jää jotenkin liian kauas. Pitäisi löytää naksutin niin voitaisi hioa se taas entiseen uskoonsa.

Pellolla treenattiin sitten seuruuta ja jääviä liikkeitä. Seuraamienn on aina ollut Jaron vahvuus, tänäänkin se teki tosi ihanasti, tiiviisti ja iloisesti. Muissa liikkeissä Jaro saattaa olla vaisu mutta seuratessa se on aika tykki. Häntä vispaa ja kieli roikkuu suupielestä ja se on hurjan iloinen, siksi seuruuta on aina niin kiva treenata Jaron kanssa.
Liikkeestä maahanmeno ja seisomaan jääminen menivät aika näppärästi, Jaro on aika varma noissa liikkeissä. Tosin maahanmeno saisi olla vielä nopeampi mutta muuten se on aika hieno. Tosin kun palaan Jaron sivulle, se peruasentoon siirtyminen on muuten ok mutta ensimmäisellä "sivu"-käskyllä se jää hieman nojaamaan eteen ja tassut muutaman sentin liian edessä. Ja toisella käskyllä korjaa oikean asennon. Tänään käskin sen virheellisen perusasentoon tulon jälkeen maahan ja siitä uudestaan sivulle, silloin se nousi nopeasti ja oikealle kohdalle.

Lopuksi temppuiltiin ja otettiin pikkuisen jääviä liikkeitä. Ne meni aika kivasti, Jaro oli tänään kuin eri koira meidän normaaleihin treeneihin verrattuna!

Ps. Tampere kv aikataulut on tulleet! Hoffeja 21 ja kehät alkaa iltapäivällä, ihan mukavaa :)
Pps. Nämä kuvat otti Jutta, kun oltiin 15.4. Annin ja Aasan & Jutan ja Totin kanssa lenkkeilemässä ja leikkimässä.

Seisoskelua (c) Jutta
Eteentulo (c) Jutta.


1 kommentti:

  1. Sulle olisi hyvän mielen haaste :)

    http://emmafeatkoirat.blogspot.com/2012/05/hyvan-mielen-haaste.html

    VastaaPoista