tiistai 22. helmikuuta 2011

Vetoa Siperian talvessa


Pienet paukkupakkaset on vähän rajoittaneet niin minun kuin koirankin treeni-intoa viime aikoina. Siinä -20'c pakkasessa vielä käytiin vetolenkillä ja tokoiltiin ahkerasti, mutta nyt kun on ollut kauan -30'c pintaan niin kummasti sitä treenaamista on vähennetty. Ja itsekin olen nyt viikon ajan ollut enemmän tai vähemmän flunssassa ja kipeenä.

Viime viikonloppuna olin Jaron kanssa kylässä kaverini Mirkan luona. Mirka oli tehnyt hienot vetoliinat ahkioonsa ja Jaro ja suomenlapinkoira Kassu pääsivät vetämään hienoilla liinoilla. Jäälle oli aurattu leveä väylä jota riitti vaikka kuinka paljon. Sääkin oli aurinkoinen ja mukava, pakkanenkaan ei haitannut.
Jaro ja Kassu vetivät pääsääntöisesti ahkerasti ja reippaasti. Yhden tappelun ne saivat aikaiseksi, eivät ne koskaan ole olleet mitään sydänystäviä. Sitä yhtä rähinää lukuunottamatta veto sujui oikein hyvin, Jarokin veti reippaasti laukalla, vaikka itse en ollutkaan kyydissä vaan jäin kauemmas ottamaan kuvia. Aluksi oli pientä vilkuilua taaksepäin, mutta suurimman osan ajasta sekä Jaro että Kassu vetivät mahdottoman upeasti.

Lauantaina tokoiltiin. Mirka otti Jarosta ja minusta tokokuvia, laitan niitä tähän tekstiin. Jaro seurasi todella kivasti silloin kun vauhti oli hidasta, uusi paikka ja uusi tilanne tietty vähän vaikuttivat Jaron tokoiluun, mutta täytyy sanoa että etenkin kuvista katsottuna Jaron kontakti näyttää jo oikein kivalta. Enpä viime keväänä olis uskonut että tästä koirasta saisin vielä koulittua tokokoiran. Käännöksetkin sujuivat suht hienosti, liikkeestä maahanmeno oli hitaanpuoleista mutta paranemaan päin.

Tuossa vielä video Jarosta ja Kassusta vetämässä ahkiota.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa menoa! Te jaksatte tokoilla talvellakin, meillä siitä ei tule mitään. Upeasti jaksavat vetää, ja hyvännäköistä seuraamista ainakin sivulta päin. En tiedä, mutta tästä sivusta näyttää vähän siltä, että takapäätä sais käyttää enemmän, mutta voihan kuvakin hämätä :)

    VastaaPoista
  2. hahah, kiitoksia :D Ei me pakkasta pelätä, jaro on karaistunut arktinen vetokoira ;)
    Takapään käyttöä seutaamisessa pitäisi varmaan tosiaankin treenailla, sitä ei oo tullut tehtyäkään.

    VastaaPoista