torstai 10. helmikuuta 2011

Arktinen vetokoira ja vähän tokoilevakin


Eilen kävin taas Jaron kanssa vetolenkillä. Tällä kertaa tehtiin pienempi lenkki, kun mukana oli myös Iro. Pihasta lähdettiin liikkeelle siten, että Iro veti meidän edesmenneen Nalle-hoffin vanhoilla länkivaljailla tyhjää kelkkaa ja Jaro veti faster-valjaillaan minua pulkassa. Kyyti oli reipasta, sen vaan sanon. Jaro on jo viimein sisäistänyt sen, että se voi vetää ilman että sen vierellä juostaan, alkuun päästyään ei meinannut jarruja löytyä koko koirasta. Iro veti reippaasti alkujärkytyksestä toivuttuaan ja alkoi jopa kiihdyttämään sen verran että piti hiljennellä vauhtia, ettei pappa onnistu satuttamaan itseään.
Lopuksi päästettiin Iro pälkähästä ja vaihdoin Jarolle länkivaljaat. Niillä vetäessä koko koira on ihan erilainen, sinisillä fastereilla Jaro saa ja vetää niin kovaa kuin haluaa ja pystyy. Länkivaljailla Jaro jolkuttelee tasaista ravia eikä yritäkään laukkailla ja vetää kovaa, se on mielestäni hyvä, sillä nuo alumiiniaisat voisivat teloa koiraa jos se oikein kovaa ja riehakkaasti innostuisi vetämään.


Tokoa ei olla nyt edes paljoa kotona harjoiteltu kun vetoa ollaan otettu melkein aina kun on mulla ollut aikaa. Ai niin, olihan meillä viime sunnuntaina ensimmäiset tokotreenit. Meidän tokotreenit on lähinnä arkitottelevaisuutta, mutta kyllä siellä myös niitä meidän tarvitsemia tokoliikkeitäkin on. Viime kerralla oli hyppyä, luoksetuloa ja suuntien harjoittelua. Tilanne oli Jarolle uusi, ja paikka ja koiratkin olivat ihan outoja. Jaro ei ollut ihan parhaassa vireessä, mutta kyllä se jotain innostui tekemäänkin. Tuli myös huomattua, että vieraissa paikoissa Jaro palkkaantuu paremmin leikkimisestä kuin nameista. Onnistuneen luoksetulon jälkeen Jaro tarttui maassa olleeseen hihnaan ja alkoi riekkumaan. Tartuin toisesta päästä kiinni ja riehutin koiraa hetken, se oli tavattoman iloisen näköinen.
Kun muut koirat suorittivat liikkeitä, otin Jaron kanssa seuraamista melkein umpihangessa kentän toisessa päässä, Jaro oli sen verran virkeässä tilassa että teki todella hienosti! En olisi uskonut että se vieraassa paikassa jaksaa keskittyä ollenkaan, mutta väärässä olin kuten tavallista. Hieno mies mulla!






Kuvat on meidän viime viikkojen vetojutuista ja vetovideo eiliseltä, tokovideo noin viikon takaa.

2 kommenttia:

  1. Googlella löysin tieni tänne, ja kysynkin, että mistä oot löytäny tuon superhienon reen aisoineen? Mulla on koirille tuollaiset samantyyppiset länkivaljaat ja aisojakin löysin netistä (kalliita näytti olevan) mutta tuo reki on superhieno!

    VastaaPoista
  2. Moikka :) Kelkan alkuperää en kyllä ihan tarkalleen tiedä. Samantyylisiä on näkynyt prismassa talvella, mutta niissä on sitten muoviosia ja muutenkin vaikuttavat hepposemmilta. Jostain huutokaupasta, rompetorilta ja kirppikseltä voisin kuvitella noita löytyvänkin.

    VastaaPoista