torstai 4. huhtikuuta 2013

Kunton kuulumisia



Kunton tilanne ei ole hyvä. Ei ollenkaan hyvä. On ollut hetkiä jolloin on itkettänyt ihan kamalasti kun näen maailman iloisimman ja pirteimmän koiran hyppimässä kolmella jalalla tai vingahtavan kun jalkaan sattuu.
Sain eiliselle eläinlääkäriltä puhelinajan. Hänkin oli huolissaan Kunton tilanteesta. Oltiin molemmat sitä mieltä, että tähystykseen täytyy mennä. Kunon luustokuvissa ei ole ollut mitään näin näkyvää ontumista selittävää syytä. Kyseessä on siis olkanivelessä joku irtopala, tai niveltä ympäröivien lihasten vamma.
Tänään tunnustelin Kuntoa hieman ja huomasin että kyynärnivel liikkuu nyt jo ihan normaalisti. Lisäksi ojentajalihas on nyt paljon pehmeämpi, eikä vedä jalkaa koukkuun, vaikka Kunto mielellään jalkaa pitääkin koholla.
Sen sijaan olkanivel on jäykkä. Kunto vingahtaa, kun jalkaa vie eteen kohti ääriäsentoa, ja nimenomaan silloin kun jalkaa tukee olkanivelen kohdalta. Taaksepäin jalka taipuu normaalisti olkanivelestä. Nyt olen pyöritellyt päässäni sellaisia vaihtoehtoja, että olisiko siellä olkanivelessä sittenkin sellainen irtopala joka koiraa ärsyttää. Kuntohan on aika herkkä koira, joka saattaa äännähtää pienestäkin kivusta. Toinen vaihtoehto on sitten se, että joku niveltä ympäröivien lihasten kiinnitysjänteistä olisi vahingoittunut.
olen netissä törmännyt tällaisiin tapauksiin:

Lapinkoiran hauislihaksen kiinnitysjänteen repeytymä
Hovawartin hauislihaksen kiinnitysjänteen repeytymä

Tietysti nettidiagnosien tekeminen on turhaa ja stressaavaa, mutta itselläni on ihan kamala huoli koirasta. Sen vuoksi olen valvonut öitä ja yrittänyt tehdä kaiken että se voisi taas paremmin.

Saatiin maanantaille aika eläinlääkäriin. Muurameen perustettiin uusi eläinkliniikka tuohon uuteen kauppakeskukseen. Eläinklinikka jolla ollaan aiemmin käyty, on saman ketjun kliniikka ja tuttu eläinlääkäri ottaa meidät siis vastaan avajaispäivän aamupäivänä. Hän haluaa nähdä Kunton vielä, viimeksi näki sen tammikuun lopulla. Ja toivon todella, että mahdollisimman pian saataisiin sen jälkeen aika tähystysleikkaukseen.

-

Kunto's situation isn't good at all. There's been times when I've cried a lot because it kills me to see the happiest dog in the world limping or squeaking because his leg hurts so much.
I talked with our vet over phone on yesterday. She was worried about Kunto's situation too. We both thought that the next step is to go to endoscopy. Kunto's x-rays didn't show anything that could explain the limping. So the reason might be a bone fragment or injury in muscles surrounding his shoulder joint.
Today I felt him and noticed that his right elbow moves normally and that the triceps is more flexible. So it isn't because of triceps why Kunto wants to crook his leg.
But the shoulder joint is extremely rigid. Kunto squeaks when I bend his foot forth from the shoulder joint. He let's me to bend it back normally. Now I've been wondering if there is some kind of small fragment of bone in that joint. The other option in that some of the sinews of muscles which surround the shoulder joint is injured.


Of course diagnosing via internet is useless and stressing but I'm so worried of mu dog. That's why I haven't been able to sleep properly and I've been trying to do anything to make him feel better.

On Monday we'll go to vet. That's when a new pet clinic will be opened in our town, so we'll be one of the first ones there. Our vet wants to see us before deciding abut endoscopy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti