perjantai 26. lokakuuta 2012

Hirmuisesti kuulumisia!

Mulla on hirveästi kerrottavaa! Mistähän aloittaisin. Vaikkapa siitä, että Kunto kokeili eilen ja tänään hurjaa vetokoiran uraa! Minulla on vanhat länget, joihin tein uudet valjaat viime talvena. Vanhat remmit olivat reippaat parikymmentä vuotta vanhat ja napsahtivat yksi kaunis päivä poikki kun entisen koiran kanssa oltiin vetämässä kelkkaa. Uudet remmit tein hevosen rintaremmistä ja vanhoja osia hyödyntämällä, länget on ne samat vanhat.
Kunto suhtautui valjaisiin oikein hyvin, mutta annas olla kun laitoin aisat perään. Kunto on aika säikky koira, ja monet äänekkäät ja äkilliset asiat saa sen pelästymään. Ja voi vaan kuvitella että metalliset aisat ja perässä oleva mopon rengas aiheuttivat sen että Kunto jähmettyi paikoilleen ja sitten löi maihin. Kunto on siitä hieno otus että se palautuu noista pelottavista tilanteista todella helposti ja kun vapautin sen aisoista, se oli oma iloinen itsensä. Kunto kävi vähän uhoamassa sitten sille renkaalle joka oli sen perässä pitänyt inhottavaa ääntä, ihan vaan vähän kovistellakseen että ei tarvitse toiste tavata.

For the last two days Kunto has been learning how to be a sleigh dog. I have twenty-year-old collar harnesses (like miniature horse collar harnesses). Last winter, I made new harnesses since the old thongs broke. I made them of some leather parts of horse's harnesses.
Kunto took the harnesses pretty well. But when I put the shafts he froze and then lay down. Kunto is afraid of many things like noisy objects and things that suddenly appear from nowhere. And the moped tire which was burden was noisy too. The great thing about Kunto is that he can easily recover from scary situations. When I took of the shafts and tire he was his own happy self. He ran ti the tire and blustered a little to show who is the boss.

Tänään täällä satoi lunta! Olin itse kuin lapsi jouluaamuna kun aamupäivällä heräsin ja muistin että tänään sataa lunta. Ja kyllä, ikkunasta ulos vilkaistessa siellä tuli lunta taivaan täydeltä. Koulu alkoi minulla vasta puolenpäivän jälkeen joten juoksin pihalle Kunton kanssa valokuvaamaan ja pyydystämään lumihiutaleita.

Today it was snowing! I felt like a child on Christmas morning when after having woke up I remembered it will be snowing today. And yes, when I looked out of window I saw sky full of snow. My school day started after noon so I ran outside with Kunto and photographed and caught snowflakes.


Tänään sitten kokeilin Kuntolle toisia valjaita. Varsinaiset huskyvaljaat pitäisi ostaa vielä kun menin myymään edelliset. Nyt käytössä oli nahkavaljaat. Laitoin koiran perään joustavan narun ja taakaksi polttopuun. Koska oli lumista, koiraa ei haitannut ollenkaan koska ääntä ei kuulunut. Kunto veti reippaasti ja hienosti pientä taakkaansa koko lenkin ja jahtasipa se naapurin kissaakin varmaan satametriä, halko perässä liitäen. Kunto oli iloinen koko lenkin ajan ja kovin tohkeissaan! Kun otin pihassa sitten valjaat pois, Kunto sai ottaa halon ja tuhota sen.

Today we tried different harnesses. I should buy x-back harnesses since I sold the previous one. Now we used leather harnesses. I attached a flexible rope to the harnesses and one cordwood as a burden. Since there was snow on the ground, Kunto wasn't bothered by the voice anymore. Kunto pulled bravely his light burden and even chased out neighbor's cat for about one hundred meters with cordwood  gliding after him. Kunto was happy for the whole round and very excited too! After arriving home I took harnesses of and Kunto got the cordwood and destroyed it.



11.11.2012 Kuntolla on ensiesiintyminen koiranäyttelyssä, kun mennään Jyväskylän KV:ssa pyörähtämään. Aikataulut oli ilmestyneet tänään, pitkäkarvaisia saksanpaimenia on siellä 7 ja Kunton rodunvaihdoksen jälkeen 8! Toivottavasti menee hyvin, kävi miten tahansa niin huviahan noi näyttelyt on, vakavammin otettavia harrastuksia ovat sitten muut.

On November 11th is Kunto's debut in dog show! We're going to Jyväskylä INT. Timetables arrived today and seems like there will be 8 long-coated german shepherds. I hope it goes well. Anyway in my opinion those dog shows are just for fun. I take other hobbies more seriously.

Tähän loppuun vielä kuva viime viikonlopulta kun kävin Kunton kanssa hakemassa postia postilaatikolta. Kuntolla on tärkeä tehtävä, postin vieminen kotiin.

I finish this post with this photo. I took it last weekend when Kunto and I were retrieving mail from mailbox. Kunto has a important job, taking post home.





2 kommenttia:

  1. Upee toi ensinmäinen kuva Kuntosta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Se oli niin onnellinen lumessa, kaivoi koloja hankeen kun pikkulapset ja mönki siellä ja söi lunta :D

    VastaaPoista