maanantai 27. elokuuta 2012

Toko

Käytiinpä tänään jälleen ihan extempore harrastuksissa, tällä kertaa tokotreeneissä.
Kuntohan on erittäin pätevä tokokoira, liikkeissä ei ole suurta ongelmaa. Ongelmana on jälleen kerran se palloriippuvuus ja pallojen puutteessa hihnariippuvuus. Hihnan heitin suosiolla hiiteen siinä vaiheessa kun liikkeistä ei tullut mitään. Kun hihnat ja pallot oli piilotettu niin Kuntohan veti taas hienosti! Tosin se tasajalkahyppely ja hurja ilmalento siinä välissä ei sekään ole toivottavaa.

Tänään päivällä olin juoksuttamassa Kuntoa pellolla, se on oikeesti aika hurja fiilis kun katsot kännykästä kellonaikaa, ja vaan näät sen varjon joka tulee auringon eteen, kun joku hyppyrotta ponnistaa paikaltaan älyttömiin korkeuksiin :D

Mutta kaiken kaikkiaan meni tosi hyvin. Luoksetulokin oli oikein kaunis. Liikkeiden välissä Kunto yritti livistää mun laukun luo etsimään palloja. Vaan sepä käytti niitä korviksi kutsuttuja ulokkeitaan ja teki u-käännöksen karjaisusta ja tuli näppärästi luokse.

Kunton hyppypiruetti eteentulosta sivulletuloon oli erittäin mielenkiintoinen. No ehkä se tästä lähtee sujumaan, jos lähdetään nyt siitä että matalampikin viretaso riittäisi, ja pallot pärjää hetken aikaa ihan keskenäänkin, niitä ei tarvitse aina kuljettaa :)

Loppuun kuva eilisestä mätsäristä :) Kunto hymyilee meidän molempien puolesta!

7 kommenttia:

  1. hmmmm...ihan noin kuumana se ei mulla ole koskaan kyllä palloon käynyt...eikä treeneissä myöskään remmiin ole koskaan koskenut....hmmm...noh luovitte keinon läpi moisten esteiden ja sitten on homma hanskassa :D :D

    VastaaPoista
  2. Sen käytös muistutti ihan sitä luonnetestivideota. Veikkaan että sillä oli tossa vähän sama mielentila, se oli ihan tosissaan siinä hihnassaan kiinni ja tappoi sitä ihan onneissaan.
    Mutta lopputreeneistä se alkoi vähän rauhottumaan ja jätti huomioimatta ne tavaratkin. Täytyy keksiä joku juttu tuohon palkkaamiseen, jolla siitä saa hallitumman. Eiköhän tää tästä :D

    VastaaPoista
  3. nameilla voi koittaa...mä agilityssä käytin sille puolikkaita lihapullia...niitä se pysty saalistaa (ne vieri kivasti ja oli riittävän isoja et näki) eikä se niitä hamstrannut poskiin vaan ihan nielas ne...se on kuitenkin niin hoikka ja suuri vatsainen, ettei sitä saa kuitenkaan täyteen edes puolikkailla lihapullilla...sen kuitenkin tulis kestää jo ihan hyvin treeniä ilman palkkaakin...joten sitä voi ainakin koittaa...tekeekö se sille pallolle sen saalisrauhan....vai kaahottaako vaan menee eikä meinaa sitä rauhaa sille edes tehdä?

    VastaaPoista
  4. Noita lihapullia vois kyllä kokeillakin. Ja munkin mielestä se pärjää ilman palkkaakin, vois sen viritellä siihen että treenien jälkeen se saa sen pallonsa, se kyllä meinaan teki hienosti siinä vaiheessa kun mä piilotin ne lelut ja palkkasin vaan kehuilla.
    Se kyllä rauhottuu siinä pallon kanssa kun sen ottaa kiinni, mutta se ei haluais luopua siitä pallosta millään, se irti päästäminen on sille siinä kiihtyneessä tilassa vaikeeta. Täällä kotona kun se kuljettaa millon mitäkin, se päästää irti heti kun sanoo, mutta tuolla se oli ihan toisenlainen. Sain sen irrottamaan näyttämällä toista lelua ja rauhottelin sen siihen sitten ja piilotin molemmat ja jatkettiin treeniä. Sehän tekee upeesti sillon kun ei ole noita tavaroita häiritsemässä, eli luulen että en ainakaan tuolla ohjatuissa treeneissä kanna enää leluarsenaalia.

    VastaaPoista
  5. :D ja eihän lelussa vaan ollut veto päällä irrotuksessa? eli ihan kuollut saalis pitää olla, jotta se irrottaa...jos siinä on yhtään vetoa tai olet yhtään kumartunut sen päällee niin se taistelee...eli oma olemus todella rennoks...istu käsky, ettei pääse ite aktiivisesti tekemään sitä vetoa siihen...ja ei sitä koiraa ei tarvii viritellä....helpommalla pääset kun et virittele :D

    VastaaPoista
  6. Pitää seurailla tarkemmin Kunnon puuhailuja nyt, vaikuttaa kyllä vilkkaalta tapaukselta. :D Nauroin tolle mätsäripostaukselle, ihan mahtava showkoira teille on tullut! :)

    VastaaPoista
  7. Joo Maarit, se mun oma jännitys saa sen varmaan pistämään hanttiin entistä kovempaa :D Äsken tuossa lenkillä se luopui saalistaan ihan suosiolla kun laitoin istumaan ja tiukasti käskin päästämään irti. Sitten rauhallinen kehuminen ja lenkki jatkui normaalisti.
    Me vielä etsitään sitä yhteistä kieltä joissain tilanteissa, mutta nyt meni tosi hienosti. Eilen varmaan jännitin ihan kuset housuissa ohjatuissa treeneissä :D

    Noora tervetuloa vaan, vilkas on aika kohtelias ja lievä ilmaus :D Mutta todellinen viihdyttäjä se kyllä on..

    VastaaPoista