tiistai 8. lokakuuta 2013

Best In Show

Sunnuntaiaamuna päätin väsymyksestä huolimatta ponnistaa Jyväskylään match showhun Patrikin kanssa. Sisko lähti mukaan esittämään tuttavien vinttikoiriaIloinen yllätys oli se, että veteraaneille oli järjestetty oma kehä. Ja vielä hauskempaa oli huomata kehien alussa, että Patrikin lisäksi vanhusten kehässä oli ainoastaan yksi koira. Patrik esiintyi tapansa mukaan todella reippaasti ja iloisesti. Tuloksena meille oli punainen nauha ja samalla ykkössija, kun toiselle veteraanille ojennettiin sininen nauha ja se voitti luonnollisesti siniset.

Vinttikoirat esiintyivät siskon kanssa hienosti ja molemmat saivat punaisen. Nauhakehässä esitin Suvi-greyhoundin joka oli lopulta PUN5, Luna-galgo tippui hieman aiemmin.

Luna-galgo ja Suvi-grey
Ennen BIS-kehää oli jonkin aikaa aikaa katsella koiratanssiesityksiä ja nauttia kahvion antimia. BIS-kehään meinasi tulla kiire kun kärkyin väärässä paikassa, mutta onneksi ehdittiin sitten hyvin mukaan kuitenkin. Koiria oli yhteensä 7, kun toinen veteraaneista ei ilmestynytkään paikalle.


Meitä juoksutettiin ja seisotettiin ensin kerran, jonka jälkeen muutama koira sijoitettiin. Sen jälkeen juostiin ja seisoskeltiin vähän lisää, ja aina vaan vähemmän koiria seisoi kehässä vailla sijoitusta. Siinä vaiheessa alkoi pulssi kiihtymään. Patrik oli iloisella mielellä, tuijotti minua pää kallellaan ja heilutti häntäänsä. Välissä se kokeili, saisiko herkkuja jos vaikka istuisi tai ojentaisi tassua. Se asettui kuitenkin käskystä aina uudelleen seisomaan ja pysyi paikallaan ja piti katsekontaktin tiiviisti minussa kun juttelin sille taas ummet ja lammet.


Lopulta kävi niin hauskasti että jäljellä oli meidän lisäksi enää siperianhusky. Ja tuomarin sanoin "kokemus on tänään valttia", kun husky sijoitettiin toiseksi ja meillä vasta 3 kuukautta asustellut höperö pappakoira julistettiin match shown voittajaksi!
Myönnän että voiton varmistuttua kyynel vierähti silmäkulmasta, Patrik käyttäytyi niin hienosti kun vanhuuden höperö maalaisjuntti vaan voi käyttäytyä ja meidän yhteistyö sujui kehässä loistavasti.



1 kommentti:

  1. Teille olis haaste meiän blogissa! :)
    http://cehvelijakamuli.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista