sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Möllitokoa ja vetoa

Viikko sitten, 23.1. olin Jaron kanssa möllitokossa. Jaro oli alusta asti hyvin hermostunut, piippasi ja ei huomioinut käskyjä. Kotona Jaro kuunteli ja oli älyttömän hieno, mutta paikan päällä Jaro oli älyttömän hermostunut.
Meidän suoritus oli kaiken kaikkiaan aikamoinen fiasko. Hävetti ihan suunnattomasti olla siellä tekemässä liikkeitä, kun koira oli laiska kun mikä eikä kuunnellut ollenkaan mitään. Esimerkiksi seuraamisessa Jaro ei vilkaissut minuun kertaakaan. Se kiinnostui jokaisessa liikkeessä enemmän maasta kuin minusta.
Muutama liike meni nollille, luoksepäästävyys oli 10 ja paikallamakuu 9, muut pisteet olivatkin sitten 6½-7 pintaan.

Kotona muutaman päivän päästä möllitokosta kokeiltiin sitten seuraamista ym ja Jaro teki kuin unelma! Kontakti pysyi ja Jaro heilutti häntää ja oli iloinen. Tästä saatiin sitten selville, että häiriötreeniä me tarvitaan enemmän. Täytyy vaikka kauppareissuihin yhdistää se, että menen Jaron kanssa parkkipaikoille ym harjoittelemaan.

Vetoa on taas harrastettu muutaman kerran viikossa. Eilen Jaro veti potkukelkkaa pienen lenkin ja veti melko hienosti. Välillä jäi laahaamaan, mutta pääasiassa veti reippaasti edellä.
Myös melkein 10v Iro-vanhus veti aluksi Jaron kanssa vierätysten, mutta koska Irolle ei olla koskaan kunnolla opetettu vetoa, se ei sitä oikein osaa. Lähinnä se halusi vain kipittää vierellä, ei sillä ollut aikomustakaan mennä edellä. Päästin Iron melkein heti vapaaksi ja se kirmasi meidän vierellä, siitä se nauttii enemmän kuin vetämisestä.



Tänään kävin sitten kauniin ja aurinkoisen sään kunniaksi uudella lenkillä. Käytiin kääntymässä melkein 2 km päässä, eli pituutta lenkille tuli nelisen kilometriä.
Täytyy sanoa, että olen nyt enemmän kuin ylpeä tästä koirasta! Jaro veti koko matkan innokkaasti ja iloisesti, suurimman osan matkasta vieläpä laukkasi reippaasti, kertaakaan ei jäänyt pysähtelemään ja nuuskimaan, vaan veti hienosti myös niiden talojen ohi, joissa on koiria, eikä jäänyt merkkaamaan penkkoja ym. Hitsi vieköön, Jaro veti tänään upeammin kuin vielä kertaakaan tähän mennessä, mahtavaa Jaro :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti