tiistai 11. tammikuuta 2011

Uusi bloggaaja, yrittäkää ymmärtää :')

Noniin, monien muiden tavoin alennuin sitten blogin perustamiseen. Vaikka tälle blogille ei ikinä tulisikaan yhden ainotta lukijaakaan, päivittelen tätä silti ihan itseänikin varten : )
Ideana olisi, että Jaron ja muiden karvakamujen kuulumisten lisäksi päivittelisin tätä meidän treeniblogina. Itsellenkinin siitä on vain hyötyä, että tänne kertoilen miten ollaan edistytty harrastuksissamme.

Tällä hetkellä meillä on harrastuksina pääasiassa toko ja vetäminen. Keväällä kokeillaan myös MEJÄä eli verijälkeä. Puolisen vuotta ollaan kotona treenattu tokoliikkeitä, ja tulevana sunnuntaina alkaa viimeinkin kauan odotettu tokokoulutus Muuramen seudun kennelkerhon riveissä. Ensimmäiset treenit on siis 16.1. Siitä viikon päästä, 23.1. meillä onkin jo ensimmäinen möllitoko tiedossa, Jyväskylässä.

Vetämistä harrastetaan lähinnä huvin vuoksi ja urheilun kannalta, mutta sitäkin siis muutaman kerran viikossa. Jarolla on nyt uudet, hienot vetovaljaat, Zero D.C. faster-valjaat. Perässä hinautuu milloin pulkka, milloin kelkka ja milloin ahkio. Välillä vedetään myös pienimuotoisessa valjakossa kaverini suomenlapinkoiran kanssa. Lähinnä kuitenkin täällä omilla kulmilla vedätetään, pulkassa istuu yleensä pikkuveli 10v, mutta Jaro jaksaa minuakin vetää kyllä tasaisella ja alamäkeen.

Tänään otettiin taas pieni pätkä tokoa pihassa. Seuraaminen on alkanut sujua meillä viimeinkin hienosti. Jaro piti kontaktin hienosti alusta asti. Muutaman kerran kontakti tippui, sitten pysähdyttiin, koira perusasentoon ja uusi yritys. Tällä kertaa voitiin kiihtyttää tahtiakin, tähän mennessä ollaan melko hitaasti liikuttu, nopeassa vauhdissa meinaa edelleen katse tippua. Palkkiona mulla oli tänään lemmikkiasemalta ostettuja pieniä, mustia, luunmuotoisia nameja. Vartin mittaisen harjoittelun jälkeen leikittiin vielä pihassa vetolelulla. Leikin lomassa Jaro osasi hienosti tuoda mulle hanskoja. Kyllä se leikkiessä osaa, mutta varsinaisessa treenitilanteessa ei vielä putkahda koiran mieleen, että silloinkin tosiaan voi tuoda tavaran.


2 kommenttia:

  1. Toi teidän seuraaminenhan näyttää tolla vauhdilla jo tosi hienolta! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) kyllä sitä edistymistä on tullut sen jälkeen, kun meidän treenailu muuttui ihan treenaamiseksi, eikä oltu enää sellaisella harrastelumeiningillä, vaan on ihan oikea päämääräkin :)

    VastaaPoista