perjantai 25. tammikuuta 2013

Parantumista

Kunto ja Ninja

Pitkään aikaan en ole tänne ehtinyt kirjoitella.. Kunton tilanne on nyt ihan ok. Kipulääkkeet ovat ehkä jonkin verran auttaneet, samoin se että Kunton ei olla annettu säntäillä ympäriinsä ja sen liikuntaa on valvottu paremmin. Ostin sille myös niveliä vahvistavia tabletteja. Aion ostaa myös Omega 3 -pitoista ravintolisää.
Kuitenkin näyttää siltä, että varmaan se tähystysleikkaus tulee pian ajankohtaiseksi. Koska kipulääkkeet ja niveliä vahvistavat aineet eivät muuta sitä seikkaa, että nivelissä on ylimääräisiä paloja jotka aiheuttavat sen että koira kannattelee usein jalkaansa eikä käytä sitä kunnolla. Se taas aiheuttaa sen, että kipeän jalan lihakset ovat pienemmät.


I haven't written for a long time now.. Kunto's situation is okay. Those painkillers may have helped a bit, as well as that Kunto hasn't been allowed to run and jump like a crazy. I bought him some joints strengthening pills. I'll buy some joints strengthening supplements that contain omega 3.
But it looks like joint arthroscopy will be topical soon because these pills and supplements won't change the fact that there is some fragments or bone chips in joints. That's the reason why Kunto lifts his leg and doesn't use it properly. And that causes the muscles are smaller now.

Olisin todella kiitollinen jos joku, jonka koira tai jonka tutun koira on ollut nivelten tähystyksessä, voisi kertoa koiran oireista ja siitä, miten tähystys vaikutti. Myös paranemisprosessista olisi mielenkiintoista kuulla! Aika paljon olen lueskellut netistä niin suomeksi kuin englanniksikin, mutta koko operaatio on mulle niin vieras että kaikki mahdollinen lisätieto on enemmän kuin tervetullutta!

I'd be very thankful if anyone who has more knowledge and experiences about dogs' joint arthroscopy, could tell me more about symptoms before the operation and how did the operation affect. Also all the information about recovery is more than welcome. I have read a lot about it in English and Finnish but since this is a new operation for any of my dogs, all the information is welcome.

2 kommenttia:

  1. Ei ehken ihan sama asia jos ei ole irtopalaa, mutta kerrotaan nyt kuitenkin. Facebookissa seurasin kasvattajan sivulta miten yhdeltä kasvatilta leikattiin kyynärnivelestä sokeripalan kokoinen irtopala(!!) pois ja kuinka se siitä toipui. Operaatio oli syyskuussa, muistaakseni kuukauden täyslepo oli sen jälkeen. Leikattuun niveleen kertyi nestettä ja sitä piti käydä neulalla tyhjentämässä klinikalla ainakin pari kertaa syksyn aikana. Joulukuun lopulla/nyt tammikuussa koira ilmeisesti alkaa olla kunnossa että ei tarvitse varoa jalkaa.

    Vaikka toipuminen kauan kestääkin niin kyllähän se elämänlaatu paranee toimenpiteen jälkeen, kun paranemisen jälkeen voi taas rallitella ilman kipuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Anteeksi kun näin myöhään vastaan, luin kyllä vastauksesi samana päivänä kun kirjoitit sen, mutta unohtui vastata..

      Hyvä homma, että onnistuneita kokemuksia on tästä operaatiosta. Kuntolle koitetaan varata aika klinikalle parin viikon päähän, kun mulla alkaa lukuloma. Sitten mulla onkin viikkoja aikaa kotona opiskelun ohessa tarkkailla sen liikkumista ja lenkittää sitä valvotusti, jotta rusto saisi parantua mahdollisimman hyvin.

      Poista