lauantai 12. marraskuuta 2011

Tunnustuksia!


Tunnuksen saaneen pitää:
1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Murr, niin harmillista kuin onkin, sain tunnustuksen kolmelta eri henkilöltä. Kiitos Katriina, Nelli ja Nea! Valitettavasti olen laiskamato ja en ole kovinkaan innokas antelemaan tunnustuksia ihmisille, joten sovitaanko niin että mun ei tarvitse antaa muille tunnustuksia 8)
Tässäpä kuitenkin kahdeksan asiaa meidän laumasta.


1. Oikeastaan meidän laumassa on kahden koiran ja kolmen kissan sijaan kolme koiraa ja kaksi kissaa. Meidän kissoista nuorimmainen, 1½-vuotias Ninja, on ehkä koiramaisin kissa jonka tiedän. Ninja lenkkeilee meidän kanssa ja pihalla ollessa tulee luokse kun sitä huutelee. Se ei pelkää koiria ja lenkillä kuljeskelee koirien perässä ja on kuin pieni mittelspitz siellä hovaronttien perässä. Ninja on myös todella tottelevainen ja helppo koulutettava. Olen opettanut Ninjalle naksuttimella temppuja ja se oppii nopeammin kuin koirat. Ninja osaa antaa tassun, "antaa yläfemman", istua, hypätä tuolille, olla mangusti yms.

2. Kaikki sanoo että Iro ja Jaro on samannäköisiä. Mun mielestä ne ei ole ikinä näyttäneet edes saman lajin edustajilta. Jaro on ollut aina korkea ja siro, Iro on matala ja tankkeeri. Iron ruokaan alettiin kiinnittää kesällä huomiota ja nyt se on jo liian laiha, luut tuntuu pinnassa. Nyt sitä pitää alkaa lihottamaan...

3. Jaro on valokuvauksellinen ja komea eläin. Se on ylväs ja hieno. Iro taasen on juntti, laiska ja lössähtänyt pappa jonka mielestä valokuvien ottaminen on eläinrääkkäystä. Siispä se käyttäytyy sen mukaisesti kun sen pitäisi poseerata. Yllätyskuvat ja tilannekuvat onnistuu sen kohdalla parhaiten, asettelemalla tiettyyn asentoon ja kuvaamalla tietystä tilanteesta, saa vain esimerkkikuvia siitä miltä näyttäisi rääkätty ja kiusattu koiraparka..

4. Iroa ja Jaroa yhdistää niiden pohjaton ruokahalu. Jaro on perinyt intohimon ruokaa kohtaan isukiltaan. Jaro ei tosin syö kaikkea eteen sattuvaa, Iro syö kaikkea, kurkkuviipaleista ja omenoista lähtien. Molemmat koirat rakastavat luumuja! Pihassamme kasvaa kaksi luumupuuta ja Iro ja Jaro käyvät noukkimassa suoraan oksista luumuja. Ne myös tulevat mukana luumupuulle ja kyttäävät kuola valuen vieressä luumujen toivossa. Myös luumun kivet kelpaavat. En halua tietää millaiset aineet noiden mahasta löytyy, kun kerran luumunkivet menee alas eikä aiheuta sen kummempia ongelmia..

5. Jaro on hurjan oppivainen ja monikäyttöinen koira. Se oppii muutamalla toistolla uusia temppuja ja tekee ruuan eteen melkein mitä tahansa. Se osaa
  • ALO-luokan tokoliikkeet (paitsi hyppy)
  • Kuole
  • Kieri
  • Möks! (laittaa pään tassujen väliin ollessaan maassa ja vilkuilee minua surkeasti kulmien alta)
  • Peruuta
  • Ryömi
  • Laita valot päälle/pois (vaiheessa vielä...)
  • Pidä namia nenän päällä
  • Pidä tavaraa suussa
  • Odota
  • Hyppää käskystä autoon, esteen yli tmv
  • ja jotain muuta jota en muista.
Sen kanssa ollaan vähintäänkin kokeiltu seuraavia lajeja:
  • TOKO (harrastetaan)
  • NÄYTTELYT (harrastetaan)
  • MEJÄ (kokeiltu pari kertaa)
  • HAKU (kokeiltu kerran)
  • VIESTI (kokeiltu kerran)
  • VEPE (kokeiltu useita kertoja, harrastetaan kotioloissa)
  • VETO (harrastetaan talvisin säännöllisesti)
  • PELTOJÄLKI (kokeiltu muutaman kerran, aloitetaan harrastaminen ja mahdollisesti kokeeseen)
  • AGILITY (harrastetaan kotioloissa)

6. Iro on ikäisekseen terve. Sillä ei ole hovawarteille tyypillisiä vikoja ollut, lonkat sillä on hyvässä kunnossa. Edellisellä koirallamme oli B/C -lonkat ja se kostautui koiran vanhuusiällä, se ei päässyt enää kunnolla ylös. Irolla on ongelmia välillä ylöspääsyn kanssa, mutta se johtuu toisen jalan venähdyksestä, jonka seurauksena sen jalan käyttö väheni ja siitä hävisivät lihakset. Nyt jalka on kuntoutunut melkein normaaliksi ja lihakset ovat alkaneet palailla. Talven tullen kun saadaan vielä lihaskuntoa lumihangessa juostessa, Irolla voi olla taas hyväkuntoiset jalat joilla pinkoo Jaron ka
nssa vielä pitkään.
Iron ongelmana ovat olleet korvat. Hotspotia ja verikorvaa on koettu, lisäksi korvat erittävät runsaasti mönjää. Onneksi meillä on hyvät puhdistusaineet käytössä.

7. Jaro on Iron pentu. Jaron oli tarkoitus astua viime talvena yksi narttu, mutta joko päivät ei olleet oikeat tai Jaro ei vaan ymmärtänyt, jokatapauksessa narttu jäi tyhjäksi.

8. Meidän perheellä on aina ollut hovawartteja. Ensimmäinen hoffi tuli alkuvuodesta 1993. Minä synnyin vuonna 1994 ja olen elänyt koko elämäni hoffien keskellä. Aina on ollut hoffeja perheessä. Ei niitä ilman voisi elää enää :)




4 kommenttia:

  1. Kyllä sä sait tunnnustuksen meiltäkin :0

    VastaaPoista
  2. ^ Voi anteeksi! :D oon selaillut kommentteja kännykän avulla niin varmaan skippasin siksi vahingossa. KIITOS kuitenkin :)

    VastaaPoista
  3. Niin siistiä kun teidän blogi taas päivittyy ^^
    Ja oon ihan samaa mieltä tosta Jaron ja Iron samannäköisyydestä sun kanssa. Kyllä ne nyt hoffeilta näyttää molemmat, ainakin tarpeeks :DD mut ei ne nyt samalta näytä :D Hurmaavia kumpikin kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. hahah, kyllä ne ehkä samaa lajia edustaa mutta aina ei tunnu siltä, ainakin luonteen perusteella niissä vois olla jotain muutakin lajia :D
    Ja joo, ajattelin nyt että vois alkaa päivittelemään ahkerammin, kun tätä kerran jotkut jopa lukee!

    VastaaPoista